Кулинарни рецепти » Зрял фасул с киселец

 Зрял фасул с киселец

Продукти:

• 400 г зрял фасул
• 500 г киселец
• 2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 5-6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим до омекване. Нарязваме почистения и измит киселец на ситно и го задушаваме в половината мазнина.

В останалата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Прибавяме брашното и червения пипер и разреждаме запръжката с малко от водата, в която е врял фасула.

Сипваме я в тенджерата, добавяме задушения киселец, посоляваме, подправяме със стрит джоджен и готвим още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало