Кулинарни рецепти » Зрял фасул с киселец

 Зрял фасул с киселец

Продукти:

• 400 г зрял фасул
• 500 г киселец
• 2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 5-6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим до омекване. Нарязваме почистения и измит киселец на ситно и го задушаваме в половината мазнина.

В останалата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Прибавяме брашното и червения пипер и разреждаме запръжката с малко от водата, в която е врял фасула.

Сипваме я в тенджерата, добавяме задушения киселец, посоляваме, подправяме със стрит джоджен и готвим още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало