Кулинарни рецепти » Зрял боб с алабаш

 Зрял боб с алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г боб
• 2 глави лук
• 1 алабаш
• 6-7 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме боба със студена вода и го варим на тих огън. Петнадесет минути след като заври, сменяме водата, като този път наливаме гореща. Прибавяме половината олио и варим, докато зърната почти омекнат.

Обелваме алабаша и го нарязваме на филийки. Слагаме го при боба и оставяме да ври 15-20 мин. В останалото олио и малко вода задушаваме ситно нарязания лук.

Зачервяваме го с червения пипер, сипваме при боба и варим още 10 мин на тих огън. Накрая посоляваме, поръсваме с наситнен джоджен и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало