Кулинарни рецепти » Качамак с мед и орехи

 Качамак с мед и орехи

Продукти:

• 350 г царевично брашно
• 1 л вода
• 100 г мед
• 150 г орехови ядки
• едро смлени и опечени
• 2 ч.л. канела
• сол

Начин на приготвяне:

Сипваме на тънка струйка брашното във вряща подсолена вода и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме. След 10-15 мин добавяме смлените орехи и канелата.

Разбъркваме добре и разпределяме в чиниите за сервиране. Заливаме качамака с разтопения мед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало