Кулинарни рецепти » Зрял фасул със сухи чушки

 Зрял фасул със сухи чушки

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г зрял фасул
• 4 сухи чушки
• 2 домата
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1-2 люти чушлета
• джоджен, магданоз, сол

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато поомекне.

Нарязваме лука на ивички и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме едро нарязаните домати и сухи чушки, поръсваме червения пипер, разбъркваме и изсипваме сместа при боба. Посоляваме, добавяме лютите чушлета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и варим още 15-20 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало