Кулинарни рецепти » Патладжани с юфка

 Патладжани с юфка
/Гърция/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г юфка
• 500 г домати
• 1 кг патладжани
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 3 с.л. краве масло
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, срязваме ги на две по дължина, посоляваме и ги оставяме да се отцеждат 1 час от горчилката.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги намачкваме. Слагаме ги в тенджера заедно с мазнината и счукания чесън. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим 10 мин на умерен огън.

Прибавяме отцедените патладжани, намаляме огъня и задушаваме около 40 мин.

Поднасяме ястието със сварената в подсолена вода юфка, която сме запържили с разтопеното масло и сме поръсили с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало