Кулинарни рецепти » Каша от коприва и домати

 Каша от коприва и домати

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г коприва
• 200 г домати
• 1 връзка пресен лук
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 яйца
• 150 г кисело мляко
• черен пипер, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Копривата почистваме, измиваме и попарваме, нарязваме на ситно и задушаваме заедно с нарязания лук в малко вода.

След като поомекне, добавяме обелените и настъргани домати. Накрая сипваме размитото в малко вода брашно и подправяме на вкус.

Преди сваляне от огъня при непрекъснато бъркане добавяме разбитите с киселото мляко яйца.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало