Продукти:
• 2 бели шоколада по 100 г
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 5 с.л. маково семе
• 5-7 г желатин
• 1 яйце
• 1 жълтък
За соса:
• 200 г червени боровинки
• 1 к.ч. червено вино
• 1 к.ч. захар
• по 1 суха кайсия, смокиня, фурма, слива
• 2 с.л. черешов или малинов топинг
• сметана от флакон
Начин на приготвяне:
Разтапяме белия шоколад на водна баня и прибавяме маковото семе. Потапяме желатина в хладка вода, за да набъбне, и го смесваме с разтворения шоколад и разбитите яйце и жълтък. Много внимателно към цялата смес прибавяме и сметаната. Оставяме муса за около 2-3 часа в хладилник да се стегне.
Измиваме боровинките, слагаме ги с виното и захарта на огъня до завиране. Пасираме сместа и прекарваме през тензух или цедка. Прибавяме част от сухите плодове, които предварително сме нарязали и накиснали в алкохол.
С лъжица разпределяме соса върху охладения мус. Напръскваме топинга и шприцоваме сметана от флакон. Украсяваме с останалите сухи плодове.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...