Кулинарни рецепти » Комбус

 Комбус

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2-3 връзки лапад
• 1 връзка зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 10 сухи червени чушки
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лапада на ивици. Варим го в леко подсолена вода.

Сваряваме сухите чушки и ги смиламе. Почистваме лука и го скълцваме много ситно.

Смесваме сварените лапад и чушки и скълцания суров лук. Посоляваме и разбъркваме добре. Подправяме с олиото, оцета и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало