Кулинарни рецепти » Бурания

 Бурания

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 малка кисела зелка
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 ч.ч. зелев сок

Начин на приготвяне:

Нарязваме киселото зеле на ивички.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме зелето, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато омекне.

Прибавяме ориза, който сме сварили отделно. Наливаме зелевия сок, захлупваме и задушаваме още 30-40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало