Кулинарни рецепти » Тиква с леща

 Тиква с леща

Продукти: (за 4 порции)

• 1 парче тиква (около 600 г)
• 1 ч. ч. леща
• 1 глава лук
• 3 с. л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Сваряваме лещата в малко количество вода и отцеждаме.

Почистената тиква нарязваме на малки парченца и варим в подсолена вода до полуготовост. Прибавяме сварената леща, задушения в мазнината ситно нарязан лук и наситнения чесън. Посоляваме и доваряваме.

При поднасяне посипваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало