Кулинарни рецепти » Задушени гъби с бяло вино

 Задушени гъби с бяло вино

Продукти:

• 1 кг гъби
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 зърна бахар
• половин дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лука. Нарязваме го на ситно и го задушаваме в мазнината и малко вода, докато омекне напълно.

Нарязваме гъбите на ситно и ги прибавяме към лука. Държим на огъня до омекването им.

Наливаме виното, слагаме бахара и дафиновия лист, поръсваме с черен пипер и посоляваме. Варим на тих огън, докато водата от ястието се изпари и гъбите останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало