Продукти: (за 4 порции)
• 600 г тиква
• 2 ч.ч. рибен бульон
• 6 с.л. захар
• 1 с.л. десертно бяло вино
• 1 ч.л. сол
• 4 с.л. светъл соев сос
• картофен чипс
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от семената и я нарязваме на кубчета. Слагаме тиквата в тиган, заливаме с бульона и кипваме на огъня. После намаляваме температурата и варим, като обираме пяната.
Прибавяме захарта и виното и захлупваме, за да се задуши равномерно тиквата. Когато тиквата омекне, посоляваме и поръсваме соевия сос. Варим на слаб огън, докато тиквата поеме по-голямата част от соса.
Подреждаме сварената тиква в широка чиния за сервиране и поръсваме с чипса.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...