Продукти: (за 4 порции)
• 300 г лапад
• 300 г спанак
• 300 г киселец
• 4 с.л. брашно
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. олио
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол, лимонов сок
Начин на приготвяне:
Запържваме 2 с.л. брашно в 3-4 с.л. олио. Прибавяме попарените и нарязани спанак, киселец и лапад и задушаваме 5 мин. Доливаме 1 ч.ч. прясно мляко и водата, в която са били попарени листата, заедно с 2 разбити яйца.
Изсипваме във форма, постлана с намазнена хартия и варим на водна баня, докато сместа се отдели от стените.
Запържваме 2 равни с.л. брашно в 2 с.л. олио. Прибавяме 2 ч.ч. мляко. Варим 5-6 минути. Сваляме от огъня, прибавяме маслото и останалите яйца и подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок. С тази смес заливаме накипа.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...