Кулинарни рецепти » Ориз с анасон

 Ориз с анасон

Продукти: (за 4-5 порции)

• 3 ч.ч. ориз
• 1 картоф
• 50 г грах
• 120 г бадемови ядки
• 60 г стафиди
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• половин ч.л. смлян джинджифил
• 1 ч.л. анасон
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно картофа, морковите и чесъна и ги смесваме с ориза и граха. Задушаваме всичко 5-6 мин в мазнината. Прибавяме стафидите, нарязаните бадеми, джинджифила и анасона и посоляваме.

Заливаме ястието с 5 ч.ч. топла вода, захлупваме и варим на тих огън без да разбъркваме, докато оризът омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало