Продукти: (за 4-5 порции)
• 3 ч.ч. ориз
• 1 картоф
• 50 г грах
• 120 г бадемови ядки
• 60 г стафиди
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• половин ч.л. смлян джинджифил
• 1 ч.л. анасон
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно картофа, морковите и чесъна и ги смесваме с ориза и граха. Задушаваме всичко 5-6 мин в мазнината. Прибавяме стафидите, нарязаните бадеми, джинджифила и анасона и посоляваме.
Заливаме ястието с 5 ч.ч. топла вода, захлупваме и варим на тих огън без да разбъркваме, докато оризът омекне.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...