Продукти: (за 4-5 порции)
• 350 г ориз
• 250 г спанак
• 2 с.л. олио
• 100 г пържени фъстъци
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 2 дафинови листа
• 2 ч.л. сол
• смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза 15 мин във вода, след което го изцеждаме много добре. Пускаме спанака го за 1-2 мин във вряща вода и го изплакваме със студена вода. Нарязваме го на ситно.
Запържваме в сгорещената мазнина смления кориандър и натрошените дафинови листа, прибавяме ориза и пърржим още 4-5 мин, като непрекъснато бъркаме, за да може оризът да поеме мазнината. Добавяме спанака, разбъркваме, посоляваме и заливаме с 4 ч.ч. вряща вода.
След като ястието заври, захлупваме и намаляваме огъня до най-слабо. Задушаваме 20 мин, без да отхлупваме и да бъркаме. Прибавяме фъстъците 5 мин преди оризът да е напълно готов.
Отстраняваме ястието от огъня и поръсваме с черен пипер. Непосредствено преди да сервираме, разбъркваме внимателно с вилица.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...