Кулинарни рецепти » Задушено червено зеле

 Задушено червено зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг червено зеле
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1-2 моркова
• 1 корен от магданоз
• 2 кисели ябълки
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. захар
• 1-2 карамфилчета
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно, а целината, морковите, магданозения корен и обелените ябълки нарязваме на кубчета. Задушаваме продуктите в олиото в същата последователност.

Прибавяме почистеното и нарязано на тънки ивички зеле. Посоляваме на вкус, поръсваме захарта, наливаме съвсем малко топла вода, захлупваме и задушаваме, докато зелето омекне.

Накрая прибавяме виното, карамфилчетата и лимонов сок на вкус. Задушаваме ястието още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало