Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг червено зеле
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1-2 моркова
• 1 корен от магданоз
• 2 кисели ябълки
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. захар
• 1-2 карамфилчета
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, а целината, морковите, магданозения корен и обелените ябълки нарязваме на кубчета. Задушаваме продуктите в олиото в същата последователност.
Прибавяме почистеното и нарязано на тънки ивички зеле. Посоляваме на вкус, поръсваме захарта, наливаме съвсем малко топла вода, захлупваме и задушаваме, докато зелето омекне.
Накрая прибавяме виното, карамфилчетата и лимонов сок на вкус. Задушаваме ястието още 10 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...