Продукти: (за 4 порции)
• 800 г целина
• 800 г домати /пресни или от консерва/
• 700 г пресни печурки
• 1-2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и 3 с.л. вода. Последователно прибавяме нарязаната на ивички целина, гъбите, нарязани на тънки филийки, обелените и настъргани домати и разполовените скилидки чесън.
Посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и слагаме ястието да се задушава на слаб огън, докато течността изври и зеленчуците омекнат напълно.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...