Кулинарни рецепти » Гъби с праз

 Гъби с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г гъби
• 2 стръка праз
• 1 к.ч. ориз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на парченца и ги сваряваме в подсолена вода.

Нарязваме праза на тънки кръгчета и го задушаваме в олиото и 1 к.ч. вода. Щом поомекне, прибавяме отцедените гъби и почистения и измит ориз. Наливаме от гъбения бульон, докато течността покрие продуктите.

Захлупваме и варим на тих огън, докато се свари оризът, а празът омекне напълно. Накрая подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало