Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 връзки листа от лапад
• 4-5 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Задушаваме го с олиото и малко вода. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и копър, ориза и червения пипер. Разреждаме с малко вода, посоляваме на вкус и продължаваме да задушаваме още 10 мин.
Попарваме в кипяща вода листата от лапад и ги отцеждаме.
Завиваме с оризовата смес сарми в част от листата. Покриваме с останалите листа дъното на тенджера и нареждаме отгоре приготвените сарми плътно една до друга. Заливаме ги с гореща вода, колкото да ги покрие, притискаме ги с чиния и варим на тих огън.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...