Кулинарни рецепти » Фрикасе от гъби

 Фрикасе от гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г пресни гъби
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 8-10 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината и морковите на кубчета. Прибавяме гъбите, както са цели, ситно нарязания лук, дафиновия лист и черния пипер. Наливаме подсолена вода, колкото да покрие продуктите. Варим на умерен огън, докато омекнат гъбите. Прецеждаме и ги нарязваме на дребно.

В друг съд запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме запръжката с част от бульона. Прибавяме гъбите и варим на тих огън 10 мин. Отстраняваме от огъня, посоляваме и при непрекъснато бъркане прибавяме лимонов сок и разбитите жълтъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало