Кулинарни рецепти » Гъбена каша с бяло вино

 Гъбена каша с бяло вино

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пресни гъби
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на малки парченца и ги сваряваме в подсолена вода.

В олиото и малко вода задушаваме ситно нарязания лук и настърганите моркови. Когато омекнат, сипваме брашното и веднага разреждаме с виното. Варим на умерен огън, като непрекъснато разбъркваме.

След 5-6 мин прибавяме гъбите и продължаваме да варим, като от време на време доливаме по малко отвара от гъбите.

Когато кашата се сгъсти, слагаме дафиновия лист и счукания чесън. Посоляваме на вкус и доваряваме 10 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало