Продукти: (за 4-5 порции)
• 15-20 лозови листа
• 1 1/2 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 2 домата
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и заедно с настърганите домати и ситно нарязаните моркови го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме попарените и нарязани лозови листа и ориза. Поръсваме с червен и черен пипер и задушаваме, докато оризът набъбне.
Накрая прибавяме ситно нарязания чесън, посоляваме на вкус и доваряваме яхнията. Преди да отстраним от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...