Продукти: (за 5-6 порции)
• 6 връзки магданоз
• 300 г пресен лук
• 200 г домати
• 1 пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 500 мл прясно мляко
• 4 яйца
• галета, копър, сол
Начин на приготвяне:
В част от маслото задушаваме заедно наситнените лук и магданоз. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати, наситнения копър, половината настърган кашкавал и сол. Разбъркваме и прехвърляме сместа в намаслена тавичка.
Разбиваме яйцата с прясното мляко и малко сол. Заливаме ястието и поръсваме с галетата и с останалия кашкавал. Отгоре разпределяме люспи масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...