Кулинарни рецепти » Манджа с дюли от Варненско

 Манджа с дюли от Варненско

Продукти:

• 3 дюли
• 2 стръка праз
• 3 картофа
• 2-3 с.л. олио
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. захар
• 1,5 ч.ч. кускус или други тестени формички
• 2 яйца
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на много ситно праза и го задушаваме в сгорещеното олио. Накрая поръсваме с червен пипер.

Настъргваме на едро ренде почистените дюли и картофи и ги прибавяме към праза, като бъркаме непрекъснато. След 5-6 мин изсипваме и разтвореното в малко хладка вода доматено пюре. Добавяме захарта, черен пипер и посоляваме на вкус.

Когато водата поизври и сместа стане като каша, дърпаме я от огъня, оставяме да изстине и чукваме яйцата. Всичко това смесваме с предварително сварения, но не разварен кускус (не забравяме преди и след като се свари, да го измием с течаща студена вода).

Изсипваме ястиета в намазнена тавичка и го печем 20 мин в силна фурна.

Автор: Веселина Янкова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало