Продукти:
• 3 ч.ч. ябълков сок
• 2 с.л. желатин
• 1 к.ч. лимонов сок
• 1 ч.ч. ситно нарязана целина
• 4 ч.ч. настъргани моркови
• 1 к.ч. ситно нарязана зелена пиперка
• 3 ч.ч. ситно нарязано зеле
• 1 к.ч. ситно нарязан зелен лук
За лимоновата майонеза:
• 1 ч.ч. майонеза
• 2 ч.л. горчица
• 1/2 к.ч. лимонов сок
• черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
На слаб огън разтваряме желатина в ябълковия сок. Прехвърляме желатиновата смес в по-голям съд и я оставяме да престои в хладилник 30-40 мин, докато достигне гъстотата на неразбит белтък.
Смесваме ситно нарязаната целина с 1к.ч. от желатиновата смес и я разстиламе на дъното на леко намаслена правоъгълна тавичка.
Смесваме 3 к.ч. от желатиновата смес с настърганите моркови и разстиламе половината от новата смес върху целината. Поръсваме отгоре ситно нарязаните лук и пиперка. След това разстиламе останалия желатин, който сме смесили със ситно нарязаното зеле. Накрая покриваме с останалата смес от желатин и моркови, подравняваме и оставяме салатата да престои поне 1 нощ в хладилник.
Смесваме майонезата, горчицата, лимоновия сок и черен пипер на вкус и интензивно бъркаме, докато получим еднородна смес.
Изваждаме тавичката със желиралата салата от хладилника, потапяме я за секунди в гореща вода, обръщаме в широк съд и нарязваме салатата на порции. Поднасяме я, гарнирана с лимонова майонеза.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...