Продукти:
• 1 кочан китайско зеле
• 2-3 портокала
• 30-40 г стафиди
• 2 кивита
• 2 ч.л. салатен зехтин
• 2 с.л. сметана
• 2-3 стръка пресен лук или бялата част на стрък праз лук
• 2-3 с.л. обелени тиквени семки
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме листата на зелето тънки ивички. Изстискваме сока от двата портокала и в него накисваме стафидите. Другите портокали обелваме и разделяме на резенчета. Обелваме кивитата и ги нарязваме на тънки колелца. Разбъркваме плодовете със зелето.
Отцеждаме стафидите от сока, а сока смесваме със зехтина и сметаната. Поръсваме със сол и черен пипер. Измиваме лука, нарязваме го на тънки пръстенчета и също го прибавяме в соса. Заливаме с този сос салатата.
Запичаме леко семките на сух тефлонов тиган и ги поръсваме отгоре. Поръсваме и стафидите.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...