Продукти:
• 1 кг зеле
• 1 1/2 к.ч. олио
• 4 с.л. оцет
• 2 с.л. захар
• 1 ч.л. кимион
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В 2 л вода слагаме 2 с.л. оцет, 2 с.л. олио, 1/2 ч.л. сол, захарта, кимиона и черния пипер и възвираме на огъня.
Когато маринатата заври пускаме в нея нарязаното на ивички зеле. Варим 10 мин и изваждаме зелето с решетеста лъжица.
Разбиваме до побеляване останалите количества олио и оцет и заливаме с получената смес зелето. Посоляваме и подреждаме в чинии за сервиране.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...