Продукти:
• 8 едри картофа
• 1 глава червен лук
• 2 с.л. сок от портокал или от червен грейпфрут
• с.л. лимонов сок
• 2-3 с.л. зехтин
• 1 ч.л. ананасов сок
• капки сок от целина
• 1/2 ч.л. “Вегета”
• 7-8 зелени маслини
• 3-4 листа от мента
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Наситняваме лука и го поливаме с пресен сок от портокал и целина.
Сваряваме картофите, нарязваме ги на кубчета и изсипваме отгоре лука. Напръскваме със зехтина и сок от лимон и ананас, поръсваме с наситнените зелении и подправките и разбъркваме.
Подреждаме салатата в плато и гарнираме със зелените маслини и листата от мента.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...