Продукти:
• 4 едри картофа
• 2 портокала
• 2 малки ябълки
• 2 домата
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1 малка зелена салатка
• 4 с.л. бяло вино
• 1 ч.л. смлян джинджифил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Обелваме портокалите, разделяме ги на резенчета и ги почистваме от ципите. Обелваме ябълките и доматите и ги нарязваме на резенчета. Измиваме зелената салата и накъсваме листата й на парченца.
Смесваме плодовете и зеленчуците с нарязаните орехови ядки и изсипваме всичко в дълбок съд.
Разбиваме олиото с джинджифила, сол и черен пипер на вкус и го изсипваме в салатата. След това заливаме салатата с бялото вино, внимателно разбъркваме и я подреждаме в чиния за сервиране.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...