Кулинарни рецепти » Картофена салата с орехи

 Картофена салата с орехи

Продукти:

• 4 едри картофа
• 2 портокала
• 2 малки ябълки
• 2 домата
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1 малка зелена салатка
• 4 с.л. бяло вино
• 1 ч.л. смлян джинджифил
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Обелваме портокалите, разделяме ги на резенчета и ги почистваме от ципите. Обелваме ябълките и доматите и ги нарязваме на резенчета. Измиваме зелената салата и накъсваме листата й на парченца.

Смесваме плодовете и зеленчуците с нарязаните орехови ядки и изсипваме всичко в дълбок съд.

Разбиваме олиото с джинджифила, сол и черен пипер на вкус и го изсипваме в салатата. След това заливаме салатата с бялото вино, внимателно разбъркваме и я подреждаме в чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало