Продукти:
• 1 глава карфиол
• 10 зелени маслини
• 10 черни маслини
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. горчица
• 1-2 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го заливаме с подсолена вода. Кипваме и варим 10 мин на силен огън. Когато поомекне, го изваждаме, отцеждаме го и изплакваме със студена вода.
Разреждаме горчицата с оцета, прибавяме олиото, черен пипер и сол. Разбъркваме много добре и изсипваме заливката върху карфиола.
Украсяваме салатата с маслините и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...