Продукти:
• 500 г извара
• 500 г червени чушки
• 2-3 домата
• 2-3 с.л. лимонов сок
• олио, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги прекарваме през месомелачка.
Разбиваме с миксер изварата, към която сме прибавили 2 с.л. олио. Смесваме я с чушките. Посоляваме, подкиселяваме с лимонов сок и подреждаме в чинии за сервиране.
Наръсваме отгоре със ситен магданоз и ограждаме с филийки червени домати.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...