Продукти:
• 500 г червено зеле
• 2 скилидки чесън
• 2-3 зърна черен пипер
• половин дафинов лист
• няколко листа целина
• 4-5 с.л. олио
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивички. Посоляваме и оставяме да престои 1-2 ч.
Кипваме 1 л вода, в която сме пуснали обеления чесън, черния пипер и дафиновия лист. Заливаме с нея зелето.
След 10 мин отцеждаме, подправяме с олиото, оцет и сол и оставяме да престои още 1-2 ч.
Поднасяме зелето, поръсено със ситно нарязана целина.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...