Продукти: (за 4 порции)
• 600 г броколи
• 200 мл зеленчуков бульон
• 150 г кисело мляко
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. айрян
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук
• 2 с.л. скълцани бадеми
• 1 стръкче исиот
• магданоз, маточина
• зелена салата
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме броколите на по-големи розички, пускаме ги в кипящия бульон, намаляваме котлона и варим 6 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме със студена вода и оставяме да се отцедят върху салфетка.
Разбиваме заедно сметаната, млякото и айряна. Подправяме със сол, черен пипер и исиот.
Разбъркваме в олиото зелените подправки и ги съединяваме с млечната смес. Накисваме в тази смес броколите за 10 мин.
Леко запичаме бадемите в сух тефлонов тиган.
Оформяме подложка от листата на салатата, разпределяме броколите, заливаме с млечната смес, наръсваме с бадемите и украсяваме с листенца маточина.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...