Продукти:
• 250 г извара
• 3-4 месести пиперки
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 12 маслини
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките и ги счукваме ги в дървено хаванче с малко сол и няколко капки олио.
Стриваме изварата с дървена лъжица и постепенно капка по капка прибавяме към нея олиото.
Смесваме изварата с пюрето от пиперките и подправяме с лимоновия сок.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране, поръсваме със ситно нарязания магданоз и украсяваме с маслините.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...