Продукти:
• 250 г извара
• 3-4 месести пиперки
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 12 маслини
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките и ги счукваме ги в дървено хаванче с малко сол и няколко капки олио.
Стриваме изварата с дървена лъжица и постепенно капка по капка прибавяме към нея олиото.
Смесваме изварата с пюрето от пиперките и подправяме с лимоновия сок.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране, поръсваме със ситно нарязания магданоз и украсяваме с маслините.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....