Кулинарни рецепти » Карфиол с краставички

 Карфиол с краставички

Продукти:

• 1 глава карфиол
• 4 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 3-4 кисели краставички
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в леко подсолена вода, след което го отцеждаме.

Приготвяме сос от олиото, оцета, 3 с.л. отвара от карфиола, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с този сос подредените в чиния розички карфиол.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз и украсяваме с нарязаните на кръгчета кисели краставички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало