Продукти:
• 4 големи картофа
• 1 ч.ч. пъстър боб
• 5 стръка зелен лук
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 с.л. по-сладникава лютеница
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 1 к.ч. коняк
• 1 щипка сух джоджен
• 1 щипка суха целина
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме орехите за 48 часа в коняка и ги отцеждаме.
Сваряваме боба, отцеждаме го и смесваме с ядките и картофите, сварени и нарязани на кубчета. Прибавяме ситно нарязания лук, лютеницата и подправките и внимателно разбъркваме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...