Продукти:
• 6 картофа
• 2 кисели краставички
• 1 сочен и голям лимон
• 1 авокадо
• 4 с.л. начукано белено тиквено семе
• 3 с.л. мариновани червени боровинки
• 5 стръка копър
• 4 стръка магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка пресен скълцан босилек
• 8-10 зелени маслини
• листа от мента
• зехтин, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета.
Нарязваме авокадото на малки кубчета и го смесваме с картофите. Прибавяме нарязаните краставички, боровинките и ситно нарязаните чесън и зелении. Овкусяваме и подреждаме салатата в продълговата чиния.
Украсяваме със зелени маслини и листа от мента. Поръсваме с леко запечено тиквено семе.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...