Продукти:
• 250 г челадинки
• 250 г пачи крак
• 250 г китайски гъби
• 1 главичка лук
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. кетчуп
• 125 мл сок от ананас
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. карамелизирана захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Подрязваме пънчетата на гъбите и ги измиваме.
В дълбока тенджера запържваме в олиото нарязания на ситно лук. Прибавяме кетчупа, оцета, ананасовия сок, захарта, солта и пипера и възвираме. Намаляваме котлона и оставяме сместа да поври 2-3 мин, за да изври наполовина.
Бланшираме гъбите 4-5 мин в приготвената марината. Отцеждаме ги и ги прехвърляме в салатиера. По желание наръсваме с копър и магданоз.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...