Продукти:
• 1 кг кайма
• 220 г настъргано сирене
• 1 яйце
• 1 опаковка галета (или 4 филии сух хляб)
• 4 малки ябълки
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме абълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на малки кубчета. Натрошаваме хляба на трохи. Смесваме всички съставки в голяма купа. Разбъркваме.
Оформяме малки топчета, редим в намазнена тавичка и печем при 150 градуса 35-45 минути.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...