Продукти:
• 500 г кайма (смес)
• 1 глава лук
• 2-3 чушки
• 2 картофа
• 2 домата
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио заедно с каймата. Когато лукът стане златист, слагаме ситно нарязаните чушки и нарязаните на кубчета картофи. Прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз, черен и червен пипер.
Разбъркваме и прехвърляме сместа в намаслена тавичка. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите и печем в умерено загрята фурна.
Заливаме готовата мусака със смес от разбитите яйца, брашното и млякото и печем, докато хване златиста коричка. Накрая поръсваме настъргания кашкавал и държим във фурната колкото да се разтопи кашкавалът.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...