Кулинарни рецепти » Агнешко рагу

 Агнешко рагу

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешки бут
• 2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1/2 ч.л. лютив червен пипер
• 2 големи скилидки чесън
• 2 моркова
• 1/2 глава целина
• 750 мл пилешки бульон
• 18 стръка зелен лук
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. захар
• 5 големи твърди домата
• кората на един лимон
• розмарин, босилек
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го овалваме в половината от брашното и подправките. Запържваме, прибавяме чесън, розмарин и лимонова кора. Изваждаме месото и в същата мазнина леко запържваме нарязаните на по-едри кубчета моркови и целината.

В стъклена тенджера изсипваме месото с подправките, морковите и целината, заливаме с бульон и задушаваме във фурната на 190С около час и половина.

Почистваме и нарязваме лука на пръчици. Запържваме го леко в малко нагрято масло, като отгоре поръсваме с малко захар, за да се карамелизират. Прибавяме ги към месото по средата на печенето.

Когато рагуто е готово, отстраняваме излишната мазнина и го поставяме в широк съд за сервиране.

Обелваме доматите и ги нарязваме на едри кубчета. Нагряваме ги в малко масло, подправяме на вкус и с получения сос заливаме месото. Поръсваме с босилек и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало