Кулинарни рецепти » Агнешко шоп-кебап

 Агнешко шоп-кебап

Продукти:

• 1 кг агнешко месо от бутчето
• 5-6 пиперки Сиврия
• 2 връзки пресен лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го слагаме в глинен гювеч заедно с нарязаните лук и чушки. Наливаме разтопеното масло и слагаме гювеча във фурната или на котлона, за да се позапържи месото.

Посоляваме, поръсваме с червен пипер, наливаме малко топла вода и готвим, докато месото омекне. Накрая заливаме с киселото мляко, разбито с яйцата и малко сол и допичаме в силна фурна.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало