Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг шарено свинско месо
• 3 глави лук
• 1 свинско було
• 1-2 с.л. свинска мас
• 1 к.ч. вино
• 1 к.ч. бульон
• 200-300 г свински ребра
• горчица
• захар, оцет
• черен и червен пипер
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, поръсваме обилно със смес от сол, черен пипер и ким, разбъркваме добре и увиваме месото в булото.
Начупваме ребрата, разстиламе ги на дъното на тава и ги заливаме с 1 с.л. свинска мас. Слагаме върху тях увитото в булото месо, така че краищата на булото да останат отдолу, поръсваме с червен пипер и останалата мазнина и печем 10-15 мин в силно загрята фурна.
Отстрани в тавата сипваме сипваме смес от виното и бульона. Печем месото още 15-20 мин, като от време на време прибавяме по 1 с.л. бульон или гореща вода, изваждаме в затоплена чиния и поливаме с част от соса.
Разреждаме останалия сос с бульон /или топла вода/ и го прецеждаме. Подправяме го с малко вино, горчица, няколко капки оцет, захар и сол на вкус, кипваме го и го изсипваме в сосиера.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...