Продукти:
• 750 г телешко, шилешко или свинско месо
• 1 кг картофи
• 1 ч. ч. ориз
• 2 глави лук или 1 връзка пресен лук
• 3-4 с. л. олио
• 3 нарязани домата
• магданоз, копър, листа от целина
• джоджен, чубрица
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го задушаваме до полуготовност в малко вода. В олиото задушаваме нарязания на ситно лук и поръсваме с червения пипер.
Картофите нарязваме на филийки. Нарязваме всички подправки на ситно.
Слагаме в тава месото, лука, картофите, доматите, ориза и подправките и ги объркваме. Заливаме с 2,5 ч. ч. гореща вода. Печем печенината в умерена фурна. Ако е необходимо, доливаме още гореща вода.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...