Продукти: (за 4 порции)
• 250 г кайма (смес)
• 600 г карфиол
• 4 яйца
• 100 г брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• 100 г заквасена сметана
• 1 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме карфиола и го варим в подсолена вода до омекване. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди. Приготвяме средно гъсто тесто от брашното, млякото и 2 яйца.
Накъсваме отцедения карфиол на малки розички, които потапяме в тестото, а след това изпържваме.
Отделно нарязваме лука на ситно и го пържим до златисто. Слагаме каймата и също я запържваме. Изчакваме да поизстине и прибавяме 1 яйце, черен пипер и сол на вкус.
В намаслена тавичка нареждаме ред карфиол, разстиламе каймата и покриваме с останалия карфиол. Разбиваме последното яйце със сметаната, заливаме мусаката, слагаме тук там парченца масло и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...