Продукти: (за 4 порции)
• 300 г ориз
• 2 с.л. краве масло
• 1 шепа гъби
• 1 връзка зелени подправки за супа
• 100 г шунка
• 200-250 г варено или печено месо
• 3 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим ориза, докато омекне (без да разваряваме), и го оставяме да се изцеди.
В половината масло запържваме леко нарязаните на тънки филийки гъби и ситно нарязаните подправки за супа. Наливаме малко вода и ги оставяме да се задушат.
Прибавяме нарязаната шунка, ситно нарязаното месо, обелените и нарязани домати, доматеното пюре и магданоза. Задушаваме още 15 мин. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разреждаме с малко топла вода и прецеждаме соса през цедка върху ориза.
В намаслена и поръсена с галета форма за суфле разстиламе ориза. В средата правим кладенче и изсипваме отцедените продукти. Покриваме с тънък пласт ориз, поръсваме с галета и слагаме тук там парченца масло. Печем в умерено загрята фурна до златисто жълто.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...