Кулинарни рецепти » Тимбало ди ризо

 Тимбало ди ризо
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г ориз
• 2 с.л. краве масло
• 1 шепа гъби
• 1 връзка зелени подправки за супа
• 100 г шунка
• 200-250 г варено или печено месо
• 3 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим ориза, докато омекне (без да разваряваме), и го оставяме да се изцеди.

В половината масло запържваме леко нарязаните на тънки филийки гъби и ситно нарязаните подправки за супа. Наливаме малко вода и ги оставяме да се задушат.

Прибавяме нарязаната шунка, ситно нарязаното месо, обелените и нарязани домати, доматеното пюре и магданоза. Задушаваме още 15 мин. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разреждаме с малко топла вода и прецеждаме соса през цедка върху ориза.

В намаслена и поръсена с галета форма за суфле разстиламе ориза. В средата правим кладенче и изсипваме отцедените продукти. Покриваме с тънък пласт ориз, поръсваме с галета и слагаме тук там парченца масло. Печем в умерено загрята фурна до златисто жълто.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало