Кулинарни рецепти » Телешки кебап с тиквички

 Телешки кебап с тиквички

Продукти:

• 600-700 г обезкостено телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 4 тиквички
• 2 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. наситнен копър
• 1 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го варим в малко вода, като непрекъснато бъркаме. Когато побелее, сипваме 3 с.л. олио и го запържваме. Подправяме с черен пипер и сол и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Оставяме ястието да ври до омекване на месото.

През това време нарязваме тиквичките на колелца, овалваме ги в брашното и ги нареждаме в намаслена тавичка. Посоляваме на вкус, поръсваме тиквичките с останалото олио и ги запичаме.

Щом поомекнат, разстиламе месото отгоре, заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко, поръсваме с наситнените магданоз и копър и запичаме в силна фурна, докато ястието се зачерви отгоре.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало