Продукти:
• 600-700 г обезкостено телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 4 тиквички
• 2 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. наситнен копър
• 1 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го варим в малко вода, като непрекъснато бъркаме. Когато побелее, сипваме 3 с.л. олио и го запържваме. Подправяме с черен пипер и сол и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Оставяме ястието да ври до омекване на месото.
През това време нарязваме тиквичките на колелца, овалваме ги в брашното и ги нареждаме в намаслена тавичка. Посоляваме на вкус, поръсваме тиквичките с останалото олио и ги запичаме.
Щом поомекнат, разстиламе месото отгоре, заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко, поръсваме с наситнените магданоз и копър и запичаме в силна фурна, докато ястието се зачерви отгоре.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...