Кулинарни рецепти » Телешки гювеч с лук

 Телешки гювеч с лук

Продукти:

• 800 г телешко месо
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 8-10 зрънца черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които нареждаме в глинен гювеч. Покриваме с едро нарязания лук и обелените скилидки чесън, прибавяме дафиновия лист и черния пипер, слагаме тук там парченца от маслото, посоляваме и наливаме виното и малко вода.

Захлупваме и слагаме гювеча в студена фурна. Загряваме фурната до 200°С и печем около час и половина.

Автор: Венета Симеонова

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало