Продукти: (за 4 порции)
• 800 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 30 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и го пържим 15 мин в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и пържим още 10 мин. Поръсваме червения пипер и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Подправяме с магданоз, черен пипер и сол и изсипваме кебапа в глинен съд. Захлупваме и варим 40 мин.
Когато месото омекне, заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме, докато кебапът хване розова коричка. Преди сервиване поливаме с горещо масло и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...