Прoдукти:
• 1 кг свинско месо
• 2-3 глави лук
• 2-3 червени домата
• 500 г пресни гъби
• 3-4 пиперки
• 3/4 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.ч. червено вино
• 1 връзка магданоз
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в част от мазнината и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина слагаме ситно нарязания лук, част от доматите, нарязани на ситно, и червения пипер. Връщаме месото и заливаме с гореща вода и виното.
Посоляваме ястието, прибавяме гъбите, а след 10 минути - пиперките нарязани на ивички. Варим докато омекнат гъбите. Тогава слагаме останалата част от мазнината и ориза.
Прехвърляме ястието в гювеч и печем. Малко преди да го извадим от фурната слагаме останалите домати. Поръсваме гювеча със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...